Není nad to mít v mrazáku připravený jemný sorbet na skvělé osvěžení či jako chutný dezert po příjemné návštěvě přátel a rodiny.
Přinášíme vám dva rychlé recepty na osvěžující zmrzlinu. Nechte si chutnat!
Limetkový sorbet
150 ml vody
100 g krupicového cukru nebo medu
5 limetek (150 ml šťávy a kůra z jedné limetky)
mátové listy (na ozdobu)
Malinový sorbet
150 ml vody
100g krupicového cukru nebo medu
500 g rozmixovaných malin
šťáva z jednoho citronu
meduňkové listy (na ozdobu)
1. Do kastrůlku vlijte 150 ml vody a přiveďte ji k varu.
2. Přidejte cukr/med a vařte na mírném ohni asi 8 minut, dokud nevznikne sirup. Poté ho odstavte a nechte zchladnout.
3. Do chladného sirupu vmíchejte čerstvou šťávu a kůru z limetek. Limetky nahraďte rozmixovaným ovocem dle požadovaného druhu sorbetu viz výše.
4. Směs nalijte do misky, misku uzavřete a vložte do mrazáku. Nechte ztuhnout, ideálně přes noc.
5. Po hodině mražení promíchejte sorbet vidličkou a opakujte to ještě dvakrát.
6. Podávejte s lístky máty.
Kategorie: Hrnečky a termosky, Kuchyň a jídelna, Kuchyňské potřeby