Hrnečky a termosky, Kuchyňské potřeby

Osvěžující ovocný sorbet

Není nad to mít v mrazáku připravený jemný sorbet na skvělé osvěžení či jako chutný dezert po příjemné návštěvě přátel a rodiny.

Přinášíme vám dva rychlé recepty na osvěžující zmrzlinu. Nechte si chutnat!

Limetkový sorbet

150 ml vody

100 g krupicového cukru nebo medu

5 limetek (150 ml šťávy a kůra z jedné limetky)

mátové listy (na ozdobu)

Malinový sorbet

150 ml vody

100g krupicového cukru nebo medu

500 g rozmixovaných malin

šťáva z jednoho citronu

meduňkové listy (na ozdobu)

1. Do kastrůlku vlijte 150 ml vody a přiveďte ji k varu.

2. Přidejte cukr/med a vařte na mírném ohni asi 8 minut, dokud nevznikne sirup. Poté ho odstavte a nechte zchladnout.

3. Do chladného sirupu vmíchejte čerstvou šťávu a kůru z limetek. Limetky nahraďte rozmixovaným ovocem dle požadovaného druhu sorbetu viz výše.

4. Směs nalijte do misky, misku uzavřete a vložte do mrazáku. Nechte ztuhnout, ideálně přes noc.

5. Po hodině mražení promíchejte sorbet vidličkou a opakujte to ještě dvakrát.

6. Podávejte s lístky máty.

Kategorie: Hrnečky a termoskyKuchyň a jídelnaKuchyňské potřeby

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *